söndag 17 juli 2011

Såriga öron mm.

Här kommer lite sjukdomsstatus:
I vintras när det var typ -20 grader ute, så fick Akki stora sår ute på båda öronsnibbarna :( Det tog evigheter innan det läkte eftersom att varje gång han skakade på sig så gick såren upp på öronen igen. Vi var hos vetrinären, som också trodde att det var att öronen hade förfrusit och sen hade svårt att läka. Väldigt jobbigt för både Akki och oss, Akki för att han hela tiden fick ha plåster på öronen och oss för att så fort han var utan plåster så hade vi blod på alla väggar och möbler så fort han skakade på sig. Men efter ett par månader läkte det någorlunda, men på öronsnibbarna kan man se att yttersta biten är borta.
För ca; 2 veckor sedan gick det ena örat upp igen, och vi har smörjt med salva och plåstrat om men det bara fortsätter att blöda. Så nu när vi var på Öland så åkte vi till en vetrinäklinik utanför Kalmar för att höra vad de hade att säga. Tyvärr fanns det inget mirakelmedel hos dem heller :( Utan det blir till att fortsätta ha salva och plåster och hoppas på att det läker, stackars Akki!!
När vi ändå var hos vetrinären tog vi också upp problemen med Akkis vänstra bakben. Det hoppar ur led titt som tätt, kanske en till två gånger i veckan (Akki säger ingenting och verkar inte ha ont när det händer), när det händer måste vi lyfta upp honom och böja benet och då hör man ett litet klick och det ligger rätt igen (helt otroligt att jag klarar detta utan att svimma....)
Vi har såklart sökt för detta innan också, och då har vi fått veta att det går att operera. Nu passade jag på att fråga lite mer och fick då veta att man kan göra på ett par olika sätt men det är ingen liten operation och det finns inga garantier att det blir helt bra ändå. Eftersom inte Akki har ont av det just nu och att det går så pass lätt att få det rätt igen så tyckte vetrinären att vi skulle avvakta med att operera ett tag iallafall.
Svårt läge helt klart.
Jaha slut på sjukinlägget!!

11 kommentarer:

 1. Men usch vad otäckt, har hört om IGs som fått köldskador på öronen och funderat på om man ska köpa en såndär snood-luva. Nu blir det def till att införskaffa en till vintern. För det där lät inget kul:(

  Har han fått någon diagnos på benet? Typ patella? Hur som inte kul när sånt händer. Skönt att han inte har ont i alla fall! Ni får ge honom en kram från oss:)

  SvaraRadera
 2. Vilka sjuklingar vi har :(

  SvaraRadera
 3. Anna, Ville och Elton:
  Jag har letat lite efter något till vintern, snood-luva var hittar man det??
  Vi har inte fått någon diagnos på benet utan de säger bara hela tiden att det har lätt för att hoppa ur led och att knäskålen på vissa hundar har lätt att hoppa ur led, tråkigt är det iallafall :(

  SvaraRadera
 4. Finns säkert hos flera, har sett endel i bloggar bla Ippolinas, fast i mössvariant. Här är en länk: http://www.dgdoggear.com/snoods . Nu när jag tänker på det fick jag göra en själv till Ville när det var som kallast! Funkade inget bra med avklippt socka... I år få det bli köpemössor för killarna :D

  De kollade något liknande på Ville tidigare i år, trodde knät hoppade ur knäskålen - då pratade de om patella - kanske kan googla? Kan ju finnas tips som kanske kan hjälpa Akki med vem vet :) Kram från oss!

  SvaraRadera
 5. Anna Johan o Hugo21 juli 2011 08:50

  Vi har köpt några tröjor till Hugo från Litentass.com och hon gör även mössor till hundar. Läste där att nakenhundar lätt förfryser öronen och då slog det oss att det säkert finns risk för italienarna att förfrysa sina också. De senaste vintrarna har ju varit riktigt kalla. Och nu när vi läser att Akki har förfrusit sina (stackarn!) så är det nog dags för oss att överväga mössa till Hugo till vintern... Skickar en länk på mössorna: http://litentass.com/oscommerce_st/catalog/index.php?cPath=113&osCsid=d31a51511249a3535b920ef4b83c9ba9

  SvaraRadera
 6. Tack snälla för tipsen, nu ska här shoppas:)

  SvaraRadera
 7. lille vännen - det är hemskt med såriga öron på vintern ... men hemskt att det skal behöva göra sig påmint nu också - under sommaren. Mössa är bra det har vi från bjermo.se och så brukade jag smörja in med inotyolsalva (nåt liknande) som finns på apoteket som egentligen är till bebisar. Den salvan lägger sig som ett skyddande täcke ... Så jättetråkigt med Akkis ben!! Glad att han inte har ont iallafall, för man vill ju kunna springa omkring obehindrat när man är en Vinthund :-)

  SvaraRadera
 8. Olga da Polga:
  Ja inget roligt med öronen, men nu verkar det som om det är på gång äntligen att läka för denna gången:)
  Jag var i kontakt och skulle beställa från bjermo, hon skulle höra av sig men har tyvärr inte gjort det:(
  Inotyol ska jag absolut testa, använde det till mina barn när de var mindre och det var verkligen bra till mycket, tack för tipset!
  Ja benet är ju ingen rolig historia heller, men som tur är verkar det inte hända när han springer omkring fritt, för som du säger så är det ju det som är livet när man är en vinthund :)
  Hoppas ni alla har en härlig sommar!

  SvaraRadera
 9. Åh, det var precis de mössorna jag menade! Såna vill vi också ha! Men vi får väl vänta till efter sommaren med att beställa iaf ;) Vet ni om de var dyra? Och tossor måste också köpas inför vintern. Ha det fint allesammans!

  SvaraRadera
 10. Ååååååååååå jag dööööör så söta mössor på bjermo.se!!! :D

  SvaraRadera
 11. Jaaaaaaaaaaaa visst är de fina:)
  Har hört priset för länge sedan och kommer tyvärr inte alls ihåg.
  Tossor, funkar det tror ni? Sitter de kvar?
  Låt oss hoppas att det dröjer låååååång tid innan vi behöver använda mössor och tossor!!
  Soliga hälsningar från oss!!

  SvaraRadera