söndag 21 augusti 2011

På landet och hälsar på!

 I fredags var vi och hälsade på några vänner som bor på landet
(inte för att vi bor i någon stad precis men lite mer på landet...)
Akki tycker det är så spännande med alla djuren, här har
han hittat första parkett för att spana in korna,
(det regnade ju ute så då gäller det ju att hitta ett bra sätt inne!)
Här ligger Akki och hundkompisen Malte (som knappt syns) och kollar Tv.
I huset finns massor av orädda katter oxå, jättebra eftersom Akki verkligen behöver träna på att ignorera katter istället för att jaga katter...
Ikväll har Akki varit med husse och lillmatte i skogen och plockat kantareller,
skulle kunna säga att han är en slagen hjälte!
Nästa vecka börjar jag jobba igen efter att ha haft långledigt över sommaren,
barnen börjar skolan igen imorgon.
Både skönt och lite sorgligt att sommarlovet är förbi.


9 kommentarer:

 1. Anna Johan o Hugo22 augusti 2011 09:19

  hihi det gäller att få bästa spanplatsen när det är något intressant att kika på. Fina bilder på lilla Akki.

  SvaraRadera
 2. Ja att spana är nog Akkis specialitet....
  på gott och ont!!
  Hur är det med Hugo? Går det något framåt?
  Hoppas iallafall att allt är så bra det går med er och att sommaren varit soligt och bra :)

  SvaraRadera
 3. Anna Johan o Hugo24 augusti 2011 07:12

  Hej där. Det går sakta men säkert mot det bättre. Men väääääldigt sakta :( Vi har mest tillbringat sommaren inomhus sittandes med Hugo i knät då inga livfulla rörelser fått förekomma o inga direkta promenader heller tyvärr. Så när det va som finast o alla va ute o solade o badade så satt vi inne o fick nöja oss med att titta på sommaren igenom fönstret. Det har inte varit lätt för vare sig Hugo eller oss, många tårar o ilska över situationen har det varit. Men så nu äntligen... Så börjar vi se ett litet men dock ett litet ljus i tunneln. Vi var o röntga honom för en vecka sedan o allt såg bra ut och vi fick lov att börja gå lite grann med honom, plus att vi fick bokat en tid för borttagning av dom första skruvarna. Då detta måste ske i tre omgångar med en månads mellanrum. Eftersom en av skruvarna har kommit igenom huden o sticker ut på andra sidan benet har han tvingats ha den där trattdjäveln på sig i sju veckor hittills :(

  Så förmodligen är han helt återställd o frisk först i november nångång, kanske lite tidigare om vi har tur. Sorry om vi låtit så negativa men detta har tyvärr varit vår vardag nu hela sommaren. Men som sagt nu ser vi bara framåt! :) Hoppas ni haft det underbart och att ni alla mår bra. Och att Akkis öron inte krånglat mer. Kram från oss

  SvaraRadera
 4. Anna Johan och Hugo:
  Fy så jobbigt både för er och för Hugo :(
  Kan inte vara lätt att försöka hålla en liten IG valp någorlunda lugn...
  Och jag förstår att man nästan blir galen av allt elände, sommaren som är en sån härlig tid annars. Man måste nog försöka se framåt annars blir kan man nog bli galen på riktigt av allt elände.
  Och herregud det klart man måste få vara negativ när allt känns pest!! Sen kan det ju bara bli bättre:)
  Vilken färg är det på Hugo? Hur är han i sättet, försiktig, våghalsig, orädd?? Det är ju sån otrolig skillnad från Italienare till Italienare.
  Man blir ju lite nyfiken :)
  Akkis öra har hållt sig läkt nu, hoppas det förblir så lääänge. Och hans ben har pepper peppar inte hoppat ur led på kanske 3 veckor, det är rekord!
  Många krya på sig kramar här från oss i småland :)

  SvaraRadera
 5. Anna Johan o Hugo25 augusti 2011 11:06

  Vad skönt att höra att Akkis ben och öron hållt sig bra så länge nu! Vi håller också tummarna för er att det håller i sig, det är så jobbigt när dom små liven inte mår bra.

  Tack för förståelsen!!
  Vi är ganska övertygade om att det hade varit lättare att hålla en valp av annan ras lugn i en sån här situation, italienare är ju "vilda" av naturen, som valpar. Hoppas det "går över" när han blir äldre.
  Hugo är väldigt lik Akki i färgen :) Kanske en aning ljusare, med vita framtassar och liten vit svanstipp. (Kan maila över bild om du vill?) Han är en väldigt social, framåt o nyfiken kille, livfull till tusen och busig o tokig i sättet, våghalsig kan man nog säga. Inte alls den försiktiga sorten. Han vill fram till allt o alla.
  Har fått intrycket av att Akki inte är den försiktiga sorten heller? Stämmer det?

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Anna Johan och Hugo:
  Ja det kan man ju lungt säga att han INTE är den lugna typen precis (på gott o ont).
  Den enda gången Akki är lite mer försiktig är när vi träffar på männskor han inte känner som vill klappa och prata med han, det vill han inte. Sen om han träffar typ samma människor två-tre gånger så känner han ju dem och då är det då verkligen inga blygsamheter :)
  Tyvärr så har han lite väl lätt till skall med.... fåglarna på tomten får sina dagliga utskällningar och ibland andra hundar oxå men inte alla, vet inte rikigt hur jag ska göra för att han ska sluta med det.
  Jaaaa maila jättegärna bild på Hugo, vore så kul att få se honom :) Ni kan maila till
  tovili@live.se

  SvaraRadera
 7. Anna Johan o Hugo28 augusti 2011 12:46

  Jo det där känner vi igen, att vem som helst får inte komma fram o hälsa på Hugo hur som helst! Han är jättenyfiken på allt o alla som sagt men det ska vara på hans villkor. Han vill vara den som tar första steget, främmande får inte bara gå fram, då backar han.

  Hugo skäller väldigt lite. Det rinner en å utanför oss där det är massa änder, och dom bryr han sig inte om...inte heller andra hundar skäller han på. Fast vem vet om det blir mer skällande när han kommer in i puberteten? Vet inte heller vad man skulle göra åt "problemet" isf.

  Läste på Annas blogg att Akki är en stor kille! Vet du hur hög han är? Funderar på hur mycket mer Hugo kommer att växa. Vi har inte mätt Hugo på ett tag men han vägde 4,8 kg i veckan.

  Vi mailar bild till dig i veckan! Ha det så gott tills dess :)

  SvaraRadera
 8. Ja han är en stor IG Akki, vet ju inte om jag mäter riktigt rätt men skulle tro att han är sådär 43-44 cm hög, så han väger både för mycket(5,7kg) och är för hög om man skulle ställa ut han... men det ska ju inte vi så då kvittar det ju.
  Tror jag läste någonstans att de inte fick väga mer än 5 kg. och inte vara högre än 40cm (tror inte det skulle gå så bra med bortfrusna öronsnibbar heller för den delen ;)

  SvaraRadera
 9. Anna Johan o Hugo30 augusti 2011 11:19

  Ja enligt rasstandarden ska IG's vara mellan 32-38 cm höga o väga mellan 3-5 kg... Men vi har inte heller några utställnings eller avelsplaner så det kvittar :)

  Akkis nya kläder är superfina!!

  SvaraRadera